Magnezijeva masaža

 

 

Magnezijeva masaža je klasična masaža, z vtiranjem magnezijevega gela, kar imenujemo čezkožno (transdermalno) vnašanje magnezija v telo.

ZAKAJ MAGNEZIJ?

Magnezij je bistven element, ki je pri človeku ključen za več kot 350 fizioloških procesov. Ni torej presenetljivo, da povezujemo nezadosten vnos magnezija z različnimi škodljivimi učinki na zdravje, vključno z nastankom kardiovaskularnih obolenj, visokega krvnega pritiska, diabetesa in glavobola. Magnezij je pomemben za kostno rast in ima pomembno vlogo pri športnih dosežkih.

 magnesium-chloride

 

 

 

Oskrba z magnezijem

Neizpodbitno dejstvo o osiromašenju vsebnosti magnezija v sodobni prehrani je povzročilo, da je postal magnezij eno najpomembnejših hranil, ki jih je telesu potrebno dodajati, Dnevna potreba po magneziju za moške znaša 350, za ženske pa 300 mg.

Pomanjkanje Mg smatramo kot rizični dejavnik za številna obolenj.

ZAKAJ MAGNEZIJEVA MASAŽA?

Prvi razlog, zaradi katerega ljudje obiskujejo masaže, je gotovo sprostitev. Sprostitev pomeni sproščanje mišične napetosti, odpravljanje stresa in enostavno dobro razpoloženje.Magnezij dokazano umirja mišičje in živčevje in tako zagotavlja resnično sproščujoč občutek masaže in povečanje terapevtskih učinkov le-te.

Drugi razlog, da ljudje poiščejo masažno terapije je občutek zakrčenosti, zategnjenosti v določenih delih telesa, najpogosteje v vratu in hrbtu pa tudi ledvenem delu.

Te težave povzročajo stalno slabše počutje in vplivajo na zdravje. Nastanejo zaradi slabega gibanja ali drže, neergonomičnosti pri delu ali kot posledica športnih aktivnosti. Magnezij je odlično sredstvo, ki že v kratkem času sprosti mišične zakrčenosti in doseže globlja mesta v telesu, ki jih maser ali terapevt ne more doseči z roko, prsti ali komolci. Podrobneje gledano, pa je magnezij znotraj naših celic tisti, ki vzdržuje nivo in absorbcijo kalcija.

Zakaj je to pomembno?

Če se v mišičnem tkivu nahaja dovolj magnezija, je nadzor nad mišicami učinkovit in kontroliran. Trzanje, krči in celo »vozli » so lahko znak, da mišične celice nimajo dovolj magnezija, kar omogoči presežek kalcija, ki povzroča spontano krčenje. Magnezij v vlogi mišičnega relaksanta, je učinkovito pomagalo maserju pri doseganju boljših in dlje časa trajajočih učinkov.

Ker ima magnezij veliko vlogo pri vrsti metaboličnih procesov, encimskih reakcij in predstavlja naravni razstrupljevalec celic, je uporaba čezkožnega magnezija učinkovita pomoč pri razstrupljanju telesa z drugimi metodami.

Magnezij deluje pomirjevalno tudi na živčni sistem. Magnezij poleg sprostitve mišičja in živcev, nudi tudi protibolečinski in protivnetni učinek. Vse navedene dobre lastnosti magnezija koristijo pri utrujenih, pretreniranih mišicah, bolečih sklepih in odvajanju presežka mlečne kisline.

 

magnezijeva masaža

 

 

SIMPTOMI pomanjkanja magnezija:

- Pritisk v glavi, vrtoglavica, omotičnost, zaspanost, nervoza, padec koncentracije migrena, glavobol.

- Motnje v ritmu delovanja srca.

- Krči mišic obraza, vratu in lopatic, krči vzdolž celotne hrbtenice, v področju želodca in črevesja, sečnih poti, maternice, stegen, meč, podplatov in prstov na nogi. Tiki in trzavica

- Občutek gluhosti mišic

- Hipertonija

- Razdražljivost in tesnoba, otopelost, slabitev spomina in kognitivnih sposobnosti

POZITIVNI REZULTATI ČEZKOŽNE UPORABE MAGNEZIJA:

 

- SPANEC- boljši spanec in odprava nespečnosti

- SRCE in KRVNI TLAK- krepi zdravje srca, uravnavanje visokega krvnega tlaka, deluje proti nastanku arterioskleroze, zmanjšuje količino maščob v krvi, zmanjšuje vnetni proces na žilnih stenah

- KOŽA- izboljšano zdravje kože in zmanjševanje pojava ekcemov in luskavice

- STRES- boljše obvladovanje stresa in sprostitve, zmanjšuje tesnobo in napade panike z ohranjanjem nadzora nad stresnimi hormoni nadledvičnih žlez

- ENERGIJA- povečanje energije in boljše razpoloženje, izboljšuje proizvodnjo energije (ATP), 

- GIBANJE in ŠPORT- povečanje športne moči in vzdržljivosti, zmanjšanje mišičnih krčev in bolečin, odpravlja mišično skeletna stanja kot so mišični krči in bolečine, očesno trzanje

- SPOMIN- pomaga ohranjati spominske sposobnosti

- DETOX- magnezij je nepogrešljiv pri odvajanju toksinov in težkih kovin

- KOSTI- pomaga pri izgradnji kosti in tvorbi beljakovin

- ASTMA- lajša težave pri astmi (ob pomanjkanju večja tvorba histamina in pojav bronhialnih krčev)

- PMS- preprečuje predmenstrualni sindrom in bolečine med menstruacijo

- ZOBJE- preprečuje propadanje zob – odprava neravnovesja fosforjem-kalcijem v slini, ki poškoduje zobe

- ŽILJE- pomaga pri sproščanju zakrčenih krvnih žil, ki povzročajo bolečine in omrtvelost prstov in okončin

- OKUŽBE- zatiranje virusnih okužb

- ODVAJALO- odlično laksativno sredstvo in ureja prebavo

- zvišuje ravniDHEA, ki so biomarkerji staranja- POMLAJEVALNA funkcija

- deluje pomirjujoče naŽIVČNI SISTEM

- vtiranje VARTRITIČNE SKLEPEprinese takojšnje olajšanje od bolečin 

- odlično se obnese priSINDROMU NEMIRNIH NOG

- pomaga preprečevatiMOŽGANSKO KAPin pospešuje okrevanje po njej

- METABOLIZEM IN DIABETESpreprečuje pojavi diabetesa tipa 2 in omili simptome pri    že razviti bolezni s krepitvijo izločanja inzulina in izboljševanje presnove sladkorja, zmanjšuje riziko za pojav metaboličnega sindroma

 

Kaj moram vedeti, preden začnem s čezkožnim magnezijem?

 

Pri čezkožni magnezijevi terapiji ni potrebno upoštevati praktično nobenih varnostnih ukrepov. Pri večini ljudi brez motenj v delovanju ledvic koža samodejno uravnava varen vnos, tako da je določanje ustreznega odmerka stvar osebne presoje.

User Login Form